Дуа Липа стана почесна амбасадорка на Косово


 

Пејачката Дуа Липа стана почесна амбасадорка на Косово. Титулата ѝ ја врачи претседателката на косово, Вјоса Османи.

Имено, Османи ѝ се заблагодари во име на граѓаните на Косово на се што прави нивниот глас да се чуе ширум светот. Додаде дека Дуа е заслужна за тоа што не постои ни еден човек кого не го запознала со Косово и дека оваа земја во моментот е средиште на културата затоа што таму се одржува музичкиот фестивал Сани Хил.

На оваа свеченост присуствуваа родителите на пејачката Дукаѓин и Анеса Липа, која е од Босна и Херцеговина.

„Благодариме за придонесот за имиџот на Косово во светот, како и ан тоа што се залагаат за либерализација на визниот режим за нашите граѓани. Благодарам Дуа, добредојде дома“, заклучи Османи.