Драматично во Словенија

Во Словенија во послендите 24 часа потврдени се 136 нови случаи на зараза, што е втор највисок дневен биланс од почетокот на пандемијата.

Тестирани биле 2.616 примероци, а во истиот период почина еден пациент.

Во моментот во Словенија има 1.383 активни случаи. Од почетокот на епидемијата во Словенија од Ковид-19 заболеа 4.694 лица, од кои 143 починаа.