ДПМ ќе го соопшти добитникот на наградата „Стале Попов“


Фото: Б. Грданоски

 Во просториите на Друштвото на писателите на Македонија денеска ќе биде соопштен добитникот на наградата „Стале Попов“.

Наградата се доделува за проза, а ќе ја добие авторот на најдобрата прозна книга објавена во 2022 година.

– На прес-конференцијата ќе се обратат претседателот на жири-комисијата за доделување на наградата „Стале Попов“ и писателот кој ќе го понесе ова високо признание. На прес-конференцијата ќе бидат соопштени одлуката и образложението за наградата, информираат од ДПМ.