ДПА ја напушти лидерската средба, биле декор

????????????????????????????????????

Орхан Ибраими, кој ја преставуваше ДПА на лидерската средба кај претседателот Стево Пендаровски , си излезе пред таа да заврши бидејќи се чувствувале како декор во однос на македонските партии.

-Како албанска политичка партија сме декор за овие институции и за земјата. Одлуките се однапред донесени, порача Ибраими откако си излезе од лидерската средба.