Домашните миленици ќе се шетаат и во време на полициски час

На денешната седница Владата донела измени на уредбата за ограничено движење за да им се излезе во пресрет на домашните миленици.
За време на викендите дозволено е шетање на милениците од 20 20:30 часот, најмногу до 100 метри оддалеченост од живеалиштето и  без групирање.Измената ја соопшти премиерот Оливер Спасовски.