Доли Партон ја објави изненадувачката нова верзија на „Џолин“ со „Манескин“


Кантри легендата Доли Партон и италијанската сензација  „Манескин“ ги обединија своите  сили за да снимат нова верзија на иконскиот хит на Џолин на Партон од 1973 година. Песната е официјално достапна само преку дигитално преземање на новиот албум на Партон Rockstar што се продава преку нејзината веб-страница.

Ова дигитално преземање на Rockstar вклучува и втора нова, претходно необјавена песна од сесиите на албумот, верзија на синглот на Еди Пани од 1977 година Two Tickets To Paradise.

Rockstar, кој беше објавен во петокот, има вртоглава низа гости-ѕвезди како Пол Макартни, Ринго Стар, Стиви Никс, Стивен Тајлер, Питер Фрамптон, Роб Халфорд, Ричи Самбора, Стив Пери, Џон Фогерти, Деби Хари, Елтон Џон и многу повеќе.

Партон, исто така, ја краси насловната страница на новиот број на Класик рок и, во длабинска карактеристика што ја раскажува приказната за албумот, открива како изборот на материјал значел промена во начинот на кој таа пристапувала кон снимањето.

„Мислам дека рокот е став“, ни вели таа. „Всушност, тоа сам го дознав кога почнав да ги пеам тие рокенрол песни. Стоејќи таму и сеќавајќи се на сите оригинали, си помислив: „О боже, морам да се уверам дека сум верна ова“.

Што се однесува до Måneskin, тие објавија видео за сопствениот нов сингл The Driver во петокот, една од нумерите што се наоѓа на проширената верзија на овогодинешниот втор албум на Måneskin Rush!, насловен Rush! (Дали доаѓате?).