Дојче Банк: Од 2025 година нема да има повеќе кредити за рудници за јаглен

Германија – Дојче Банк денеска соопшти дека најдоцна до 2025 година ќе престане да ги финансира деловните активности поврзани со копање на јаглен низ целиот свет.

Германскиот кредитор исто така објави дека ќе престане да финансира нови проекти на Арктикот и проекти поврзани со нафтени песоци.