Директорите на Здравствен Дом Скопје се откажуваат од маровската плата, парите за Итната медицинска помош

Директорите на ЈЗУ Здравствен Дом Скопје  проф.др. Виктор Исјановски и дипл. екк. Бесим Кока, се откажуваат  од платата за март, информираат од оваа здравствена институција.
Средствата, како што појаснуваат ќе бидат пренаменети за потребите на Службата за Итна медицинска помош која во овој кризен момент е прва линија за помош на сите наши корисници на здравствени услуги.