ДИК ѝ издаде уверение за пратеник на Емилија Рамбабова на местото на Јагода Шахпаска

Фото: Б. Грданоски

Државната изборна комисија на денешната седница ѝ издаде уверение за пратеник на Емијлија Рамбабова од Коалицијата „Можеме“ од Изборна единица 3, која доаѓа на местото на Јагода Шахпаска, новоименувана министерка за труд и социјална политика.

На Шахпаска од Коалицијата „Можеме“ и престана пратеничкиот мандат со изборот на министер во новата Влада. Таа ја презеде функцијата од заменик-министерот Ѓонул Бајрактар, кој ја вршеше оваа должност, поради испразнетото министерско место.