Денеска почнува летото


Оваа 2022 година, летото во Македонија (и на северната хемисфера) ќе започне денеска (вторник), 21 јуни 2022 година во 11 часот и 13 минути.

Летото завршува на 23 септември, во три часот и три минути.

Истиот ден, во исто време, за жителите на јужната хемисфера започнува зимата.