Делови од Петровец и Зелениково утре без струја


Без струја утре од 8:45 до 14:30 часот ќе бидат дел од жителите од село Кожле, пумпната станица за водоснабдување и село Бадар, во  општина Петровец.

Во временскиот период од 9:00 до 11:00 часот утре без електрична енергија ќе бидат корисниците од село Градовци, а од 12:00 до 15:00 часот дел од село Орешани, во општина Зеленикво.

Како што соопшти РЦУК – Скопје, прекините се поради планирани инвестиции во електродистрибутивната мрежа на Град Скопје.