Дарко Панчев: Ние што сме биле во војска знаеме што е карантин

Србија– Дарко Панчев, голгетерот на златната генерација на Црвена звезда од 1991 година во разговор за интернет страницата на трофејниот српски клуб рекол дека пандемијата што ја предизвика вирусот КОВИД-19 ќе ја победиме дисциплината ќе клуч за победата над вирусот.

„Потребно е да ги слушаме надлежните како во Скопје така и во Србија. Стручњаците велат дека најдобра превенција е изолацијата. Јас го почитувам тоа. Верувам  дека со дисциплина ќе можеме да победиме“, рекол Панчев и појаснил дека не му е непознато што значи карантин.

„Ние кои во „она“ време одевме во војска сме навикнати на вакви карантини. Не ми паѓа толку тешко како што не им паѓа тешко и на професионалните фудбалери кои во минатото и по цела недела биле во карантин како дела од подготовките за важни натпревари. Меѓутоа има и луѓе што не се навикнати на нешто такво и јас ги разбирам“, заклучил Панчев.