Дарија Вербови се враќа со кампања за „Гучи“- накитот никогаш не бил посекси


Лос Анџелес – „Гучи“ штотуку ја претстави својата најнова линија на накит, наречена колекција Marina Chain. За да го прослави лансирањето, италијанската луксузна куќа се здружи со познатиот фотограф Дејвид Симс за кампања инспирирана од морето во која глуми Дарија Вербови.

Како прва колекција накит на креативниот директор Сабато Де Сарно за куќата, нејзината трогатеност е непобитна. Црпејќи инспирација од модното деби на Сабато пред сите тие години, кампањата и оние кои ја опкружуваат се прослава на сето она за што се залага дизајнерот.

Самата колекција нуди уникатен дизајн инспириран од синџирот на сидрото, првпат претставен во доцните 1960-ти и пристигна како нараквица. За Гучи, синџирот Марина оттогаш стана препознатлив елемент во историјата на куќата и продолжува да служи како главен дел од репертоарот за накит на Гучи. Кампањата, снимена во Шато Мармон во Лос Анџелес, има за цел да ја отелотвори уникатната визија на Сабато.