Дали Барон Трамп ќе ја прекине традицијата со изборот на колеџ?


Мајами– Најмладото дете на Трамп ќе го направи својот прв голем чекор во животот: каде ќе посетува колеџ. Веќе подолго време, луѓето се прашуваа дали синот на Доналд Трамп и Меланија Трамп, Барон Трамп, ќе тргне по еден од нивните стапки за време на неговите студентски години. Дали би одел во училиштето Вартон како неговиот татко и браќата и сестрите, или би одел на колеџ во родната земја на неговата мајка, Словенија? Па, се чини дека Барун можеби прави поинаков пат за себе.

Неодамнешниот извештај на Дејли Бист вели дека Универзитетот во Њујорк е всушност на врвот на листата на Барон, што значи дека тој ќе се врати во својот роден град и ќе биде само неколку милји подалеку од кулата Трамп.

И покрај тоа што неговите полубраќа и сестри одат во училишта поврзани со нивниот татко, NYU е навистина шокантен и може да го налути Доналд, со оглед на тоа колку тој ги почитува училиштата од Ајви Лигата. Сепак, работите може да се променат, а тој можеби ќе сака да оди на друго место. Сè уште не е познато што сака да студира, но сигурни сме дека ќе може да го најде вистинското место.

Уште во септември 2023 година, Доналд тврдеше дека Универзитетот во Пенсилванија, училиштето Вартон, беше можност за Барон за време на интервјуто со Мегин Кели.

„Барон е многу висок –  2, 01 метри. И, тој е добро дете. Тој е убаво детенце. Тој е одличен студент, многу добар студент“, рече Доналд, додавајќи дека тој и Меланија „ја разгледуваат“ можноста Барон да ја посетува школата Вартон на Универзитетот во Пенсилванија.

Доналд има вкупно пет деца. Тој и неговата прва сопруга, покојната Ивана Трамп, добија три деца по име Доналд Џуниор, роден во 1977 година, Иванка, родена во октомври 1981 година и Ерик, во 1984 година. Доналд и неговата втора сопруга Марла Мејплс добија ќерка по име Тифани, родена во октомври 1993 година.

Доналд Џуниор и Иванка студираа на Универзитетот во Пенсилванија, а и Тифани. Единствениот друг брат или сестра што не студираше на Универзитетот во Пенсилванија е Ерик, кој студираше на Универзитетот Џорџтаун (но и Тифани за нејзиниот доктоат по правни науки). Сепак, Доналд има врска и со тој универзитет, но NYU? Не толку многу.

Доналд го дочека своето петто дете по име Барон, родено во март 2006 година, со сегашната сопруга Меланија, а сега, најмладиот е во потрага по совршениот колеџ.