Цветанка Периќ е избрана за нов судија во Врховниот суд

Судскиот совет денеска ја избра судијката Цветанка Периќ за судија во Врховниот суд.

Периќ имала најмногу бодови на листата од четири пријавени кандидати и е едногласно избрана од членовите на Судскиот совет.

Судијката Периќ доаѓа од Апелацискиот суд во Скопје.