Црното никогаш не се носи во овие прилики: Ниту е соодветно, ниту практично – облечете нешто друго


Црната е боја на жалост, па затоа не е погодна за следните прилики…

Црната боја им е омилена на многу жени, бидејќи изгледа елегантно, лесно се спојува со други бои и визуелно ја стеснува фигурата. Со еден збор, полн погодок во модата!

Многу често жените ќе се одлучат да носат црна облека кога планираат ден исполнет со деловни состаноци, но и кога немаат инспирација за подинамична модна комбинација.

Сепак, стилистите велат дека во некои прилики оваа боја не треба да биде ваш избор.

За почеток, доколку сте поканети на некоја дневна забава во текот на летниот период, заборавете на црните фустани.

Крштевки, ручеци, прослави по повод раѓањето на детето, сето тоа се прилики исполнети со радост и не е соодветно да се дојде во погребна облека. „Ако навистина мразите боја, ви препорачувам да носите сива, морнарица или беж“, вели стилистката Грејс Ван Клив.

Стилистите велат дека црното не треба да се носи ниту за свадба. „Најдобро би било да носите некои светли бои или цветни дезени“, објаснува Дејна Линч. “Ако не се гледате себеси во тоа, дозволени се потемни неутрални бои. Сега сите нијанси на зелена се во мода”.

Црната боја не е само боја на жалост, туку помага и да се удавите во толпата. „Очигледно е дека само тоа не е добар избор ако одите на интервју за работа“, потсетува стилистката Ерин Хјустон.

„Вашата цел е да се истакнете, да бидете запаметени. Затоа советувам уште една неутрална боја, а доколку конкурирате за работа надвор од корпоративниот сектор, дозволени се и светли тонови.