Црна Гора порача 70 илјади брзи антигенски тестови

По препорака на Институтот за јавно здравје, Црна Гора порача 70.000 брзи анагени тестови за ноември.

Како што е наведено во одлуките на Владата донесени на 5 и 9 ноември без одржување седници, од сегашната буџетска резерва се издвоени 700.000 евра за набавка на брзи антигенски тестови, пренесува „Вијести“.

Владата објави дека тестовите се набавуваат по итна постапка, а во согласност со Законот за јавни набавки.