Чичаковски конкурирал за управен судија

Поранешниот претседател на Државната изборна комисија Александар Чичаковски конкурирал за судија во Управниот суд, беше соопштено на денешната седница на Судскиот совет на Република Северна Македонија.

Чичаковски, како што беше посочено на седницата, може да оди понатаму во изборот заедно со другите кандидати кои положиле компјутерски вештини.

Тој заедно со членовите на ДИК поднесоа оставка по парламентарните избори во 2016 година, откако беше обелоденета аферата со делење бонуси, покрај високите плати