Четири хороскопски знаци на кој најмногу ќе делува Младата Месечина во Овен: Можеби нема да бидете веќе истата личност, но тоа е добро


Лунарниот циклус е полн со подеми и падови, но секој дел од процесот е важен. Доколку сте еден од хороскопските знаци погодени од Младата Месечина, може да ве очекуваат нови почетоци. Секој почеток може да изгледа застрашувачки, но како и крајот, со себе носи слатки плодови. Ако моментално гледате во долг пат пред вас, знајте дека секогаш изгледа невозможно да ја достигнете целта кога не сте го направиле ниту првиот чекор!

Младата месечина која влезе на 21 март во 18:23 часот се одвива во огнен и натпреварувачки Овен, нагласувајќи ја нашата желба да ги следиме нашите инстинкти и да дејствуваме во согласност со нашите желби. Сега е совршено време да поставите цел и да го вложите своето срце во неа, бидејќи ако има нешто во што Овенот е секогаш сигурен, тоа е победата.

Бидејќи оваа млада месечина слетува на точната нулта степен на Овен, ја прави неверојатно посебна. На крајот на краиштата, нултата степен го претставува најчистиот израз на тој Хороскопски знак и почеток на ново патување. Но, не било кое патување; патување кое ќе ни овозможи да ослободиме некои од конфликтите и фрустрациите што се манифестираа низ Марс во транзитот на Близнаците.

Астролозите објаснуваат дека младата месечина во знакот Овен најмногу ќе влијае на следните 4 хороскопи:

ОВЕН

Дури и ако сте посрамежлив и поинтровертен Овен кој претпочита да го избегнува центарот на вниманието, ви се допаѓа кога луѓето ве прифаќаат такви какви што сте! И за време на оваа млада месечина, вие сте на врвот на сечиј ум, бидејќи оваа млада месечина пали кибрит во вашата прва куќа на личноста. Подгответе се да се погледнете во огледало и да видите нешто сосема ново. Направете нешто што го симболизира начинот на кој вашиот идентитет се менува и се развива со текот на времето и искуството. Можеби не сте истата личност што сте биле порано, но тоа е добра работа; тоа значи дека сте ризикувале, сте ја кажале вашата вистина, сте се залагале за нешто во што верувате и сте се отвориле за животот. И на крајот поради тоа станувате помоќна и поинтересна личност.

РАК

Оваа млада месечина ве погодува блиску до дома, токму таму каде што сте најранливи. Расплетувајќи се во вашата четврта куќа на домашните и личните работи, оваа млада месечина свети на сè што се случува зад затворени врати, заштитени од љубопитните очи. И ако немате дел од светот кој се чувствува безбедно, заштитено и пред сè добредојде, можеби ќе сакате да размислите каде ќе одберете да ги оставите своите корени. Оваа млада месечина може да ве инспирира да го исчистите вашиот стан, да закажете филмска вечер со семејството или дури и да се преселите на ново место. Слушајте го своето срце и ќе знаете што да правите. За Ракот да се чувствува доволно удобно да го истражува светот, потребен му е убав, организиран и мирен дом во кој ќе се вратат кога ќе заврши авантурата.

ВАГА

Вашите односи се менуваат, драги Ваги. Бидејќи оваа млада месечина иницира ново разбирање за давање и земање, се чувствувате мотивирани да ги направите вашите партнерства многу позначајни! Со просејување на вистината за вашата седма куќа на љубовници, пријателства, па дури и непријатели, се помирувате со тоа кои се главните играчи во вашиот живот и улогите што секој ги игра. Исто така, внимателно погледнете како придонесувате за вашите врски и влијанието што го имате врз нив. Навлезете во динамиката што ја споделувате со другите, бидејќи тоа може да доведе до некои многу значајни откритија, особено кога станува збор за тоа со кого сакате да го поминете ова следно поглавје. Не плашете се да ги проширите вашите хоризонти.

ЈАРЕЦ

Луѓето не можат да престанат да зборуваат за вас во последно време. На крајот на краиштата, оваа млада месечина носи наплив на електрична енергија во вашата 10-та куќа на јавниот имиџ, инспирирајќи ве да објавите некои вести кои ќе ви го променат животот или ќе ја подобрат вашата репутација! Во моментов, имате моќ да добиете некое значајно признание, особено ако сте подготвени да аплицирате за работа или веднаш да аплицирате за работа. Со оваа Нова Месечина што ја започнува вашата кариера, можете да се обложите дека вашата одлучност нема да биде залудна. Ќе се искачите на следното скалило на многу важна скала, не гледајте назад. Ако вложите труд, можеби ќе го достигнете врвот многу порано од очекуваното.