Чаир и натаму има најмногу заболени, најмалку во Зелениково

Фото: Б. Грданоски

Министерството за здравство објави дека во главниот град, досега позитивни биле  4607 лица, од кои  активни се 1935 случаи.

Бројот на активни случаи по општините во Скопје денеска изгледа вака: (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата)
• Чаир – 271
• Аеродром – 212
• Бутел – 138
• Гази Баба – 198
• Центар – 161
• Карпош – 174
• Сарај – 114
• Кисела Вода – 179
• Ѓорче Петров – 129
• Студеничани – 99
• Шуто Оризари – 126
• Арачиново – 34
• Илинден – 26
• Петровец – 23
• Чучер Сандево – 11
• Сопиште – 21
• Зелениково- 9