Бугарија со рекордни 1.472 новозаболени

Рекорд повторно е регистриран и во Бугарија, каде во последните 24 часа се евидентирани нови 1.472 случаи на Ковид-19.

Како што е објавено на официјална страница за следење на епидемијата, тестирани се 8.738 лица, што значи дека процентот на заразени е 16,8 отсто.

Вкупно 33.335 лица беа заразени во Бугарија, од кои 1.048 починаа.

Во Бугарија моментално има 14.689 активни случаи, од кои 1.732 се на болничко лекување.