Бројот на заразените во Италија пак расте

Во Италија запре трендот од четири дена на намалување на луѓето инфицирани од корона вирусот. Во последниве 24 часа биле регистрирани позитивно на Ковид-19 4.492 лица (вчераимаше 2.492), со што вкупно се заразени 62.013.

Во последните 24 часа починаа 662 лица (вчера 683), со што вкупниот број на смртни случаи со коронавирус стигна до 8.165 година. Бројот на излекувани надмина десет илјади (10.361 лица),

Вкупниот број на луѓе кои се заразиле со вирусот во Италија достигна 80.539.