Бројот на заразени со корона вирус во Бугарија надмина 10 илјади

Бројот на потврдени случаи на Ковид-19 во Бугарија денеска надмина 10.000, откако беа регистрирани се 270 нови пациенти во последните 24 часа.

Во текот на ноќта починале осум лица, со што вкупниот број на починати сега изнесува 337.

Најголем број од заразените се во Софија, Пловдив и Благоевград.