Бројот на заразени со корона вирус „експлодира“ во Белгија

 

Белгија во последните 24 часа бележи 5.728 нови случаи со корона вирус.

Во Националниот центар за јавно здравје наведуваат дека во прашање е зголемување за 2.000 случај вбо однос на 7 октомври, и дека просечниот број заразени во оваа недела поразна за 72 отсто во однос на претходната.

Во последните 24 часа Белгија забележа и 18 починати пациенти и 124 нови пацеинти во болница предизвикани од компликации поради Ковид-19.