Бројот на смртни случаи од ковид-19 во Франција за 24 часа се зголеми за 330

Франција во изминатите 24 часа забележа 330 нови смртни случаи поради корона вирусот, со што вкупниот број достигна 25.531 смртни случаи.

На болничко лекување се уште се наоѓаат 24. 775 лица, од кои 3.430 на интензивна нега.