Бројот на починати во Франција за еден ден падна на 166

Бројот на луѓе кои починале од коронавирусни инфекции во Франција се зголеми за 166 на 24.760 во саботата додека хоспитализациите за болеста и луѓето во единиците на интензивна нега продолжија да опаѓаат, соопшти француското Министерство за здравство.

Дневниот извештај за саботата беше значително помал од 218 починати во петокот.

Бројот на лица во болница од Ковид-19 падна на 25.827, а оние што се  на интензивна нега сега се 3.827. Двата броја се во тренд на опаѓање повеќе од две недели.