Бројот на мртвите во Италија надмина 10.000 лица

Во последниве 24 часа во Италија починале 889 лица (вчера 969) со што бројот на оние што умреа помина 10.000. Денеска биле регистрирани нови 3.651 заразени (вчера бројката беше 4.401). Бројот на излечените денеска е 1.439 во споредба со 589 вчера.