Бројот на мртвите од корона во Шпанија падна за прв пат од 26 март

Бројот на смртни случаи од корона вирус во Шпанија се искачи на вкупно 10.935 од 10.003 претходниот ден, соопшти Министерството за здравство во петокот, но го покажа првиот пад на дневниот број на смртни случаи од 26 март.

Вкупно 932 луѓе починале од болеста за 24 часа, што е намалување од 950 лица во претходниот дневен извештај, покажуваат бројките.

Бројот на регистрирани случаи се искачи на 117.710 во петокот, од 110.238 во четвртокот, соопшти Министерството.