Бројките на заболени и починати во нордиските земји

Норвешка: 4.226 потврдени случаи (645 повеќе од петокот) и 26 мртви

Шведска: 4.028 потврдени случаи (982 повеќе од петокот) и 146 мртви

Данска: 2.555 потврдени случаи (545 повеќе од петокот) и 77 мртви

Финска: 1.313 потврдени случаи (288 повеќе од петокот) и 13 мртви

Исланд: 1.020 потврдени случаи (130 повеќе од петокот) и двајца мртви