Британскиот туроператор „Томас Кук“ банкротира

Англија– Британскиот туроператор Томас Кук банкротира со што се откажаа аранжманите  на стотици илјади клиенти.

Претходно беше соопштено дека над 600 илјади туристи, клиенти на туристичката компанија се погодени од банкротот.

Компанијата во соопштение нагласува дека одборот „донел одлука дека нема друг избор освен да преземе чекори за задолжителна ликвидација“. Петер Франкхаузер директор на Томас Кук им се извини на клиентите, вработените и партнерите на компанијата.