Босна и Херцеговина и Хрватска пријавија над 300 нови случаи со Ковид-19

 

Во последните 24 часа во Босна и Херцеговина регистрирани се 336 нови случаи со корона виурс.

Починаа 11 пациенти.

Од нив 228 се заболени во Федерацијата, а 106 од Република Српска, како и двјца од Дистриктот Брчко.

Десетмина од починатите се од Федерацијата, а еден од РС.

Во Хрватска пак регистрирани се 372 нови случаи на зараза, а ктивни се 2.774.

Меѓу нив 424 пациенти се на болничко лекување, а на респиратор 27 пациенти.

Починаа тројца пациенти.

Досега во Хрватска заболеа 20.993лица, починаа 330, а оздравеа 17.889.