Бочварски: Добриот и стабилен енергетски систем важен за инвеститорите

Министер за транспорт и врски Благој Бочварски, директорката на МЕПСО Ева Шуклева и градоначалникот на Струмица Коста Јаневски денеска извршија увид во реконструкција на трафостаницата Струмица 2.

– Денеска направивме увид во работите на реконструкција на трафостаницата Струмица 2, каде што МЕПСО инвестира околу 650.000 евра за подигнување на капацитетите за подобар и постабилен електричен систем. Претходно беше реконструирана и другата станица, Струмица 1. Овие трафостаници се поврзани со таа во Сушица, Валандово па се до границата со Бугарија. Овие инвестиции ги поздравувам, рече Бочварски.

Тој и се заблагодари на директорката Шуклева и на целиот тим на МЕПСО кои работат на подобрување на енергетскиот систем.

– Инвестициите во државата, секако, би дошле доколку имаме стабилност, добра инфраструктура и добар енергетски систем, нагласи Бочварски.