Бобоков за интервјуто на премиерот: Борисов е манипулатор и лажго

Борисов, Пеевски и Гешев е триумвирот што владее со Бугарија. Премиерот е лажго и манипулатор. Претпоставувам дека работите што се наоѓаат во неговите фиоки се негови, а тој го негира тоа, изјави бизнисменот Пламен Бобоков.

„Живееме во земја на лажговци, а во земјата на лажговци сè е болест“, рече тој цитирајќи го познатиот италијански писател Џани Родари.

Според него, комуникацијата објавена од обвинителството помеѓу него и претседателот Румен Радев не била содржана во неговите електронските уреди што беа запленети.

„Немав телефон на претседателот во овие запленети електронски уреди“, рече тој, сугерирајќи: „Тие веројатно го прислушкуваат претседателот“. Бобоков не негираше дека имал комуникација со Радев, но не и од споменатиот телефонски број.

На прашањето дали сè уште го нарекува „бос“ Борисов, Бобоков рече: „Одамна не сум разговарал со него. Не гледам поента во комуникацијата со оваа личност. Сега е во позиција во која се покажа како голем лажго и манипулатор“.

Според него Борисов не може веќе да се крие.

„Тој е многу кукавички човек, тој е преплашен што може да му се врати она што им го направи на луѓето“, коментира Пламен Бобоков.