Бијонсе и Мадона ги здружија силите за новиот ремикс на „Break My Soul“


 

САД– Бијонсе и Мадона се здружија за кралска соработка, „Break My Soul (The Queens Remix). Најновиот ремикс на ренесансниот сингл на Бијонсе пристигна во петокот, токму на време да започне забавата за викендот.

Прекрасниот ремикс го интерполира „Вог“ на Мадона, а Бијонсе го менува сценариото за во говорниот  дел од песната од 1990 година, каде што „Материјална девојка“ ги наведува холивудските ѕвезди од Златното доба. Таа им оддава почит и на сегашните и на минатите влијателни црномурести ѕвезди кои ја менуваа играта на културата – од Алија, Розета Тарп и Сантиголд, до Ријана, Ники Минаж и Клои х Хали.

Новиот спин на „Break My Soul“ пристигнува неколку дена откако таа објави колекција од четири ремикс на песната во која се Will.i.am, Хани Дижон, Тери Хантер и Нита Авианс.

Додека Renaissance доби одлични критики, доживеа нерамномерно пуштање во продажба, што не е типично за изданијата на мегаѕвездата. Таа го отстрани зборот „спаз“ од нејзината песна „Heated“ откако се соочи со реакции од застапниците за попреченост кои рекоа дека зборот е навреда (Лизо беше предмет на слична контроверзност претходно ова лето). Бијонсе, исто така, ја отфрли интерполацијата на „Милкшејк“ од „Енергија“, откако Келис ја критикуваше за користење на хитот од 2003 година, нарекувајќи го чин на „кражба“. Отстранувањето на текстовите, како и кај овие две песни, исто така покренува прашања за зголемената податливост на музиката како дигитален производ.