Беља: Инволвирањето на Заев јасно покажува колку се длабоки корените на криминалот

По изјавата на Заев дека Ваљон Беља бил меѓу оние директори кои беа дел од дебатата за промени и дека откако дозна дека ќе биде сменет „Тропа глупости“, Бела одговори на Фејсбук:

„Работите стануваат се поинтересни. Инволвирањето на премиерот Заев јасно покажува колку се длабоки корените на криминалот. Ако мене ми било предочено дека ќе бидам сменет, зошто ми е продолжено решението како економски вд. директор во Клиниката за гинекологија и акушерство? Фактите зборуваат спротивно од фрустирачките изјави на премиерот Заев. Ако вие именувате дипломиран филолог за главна сестра во една толку значајна инстуција (спротивно на законот), тогаш се поставува прашањето – Кој се подбива со оваа институција? Оваа дејствие има кривични последици и слично како во случајот со бившиот директор на Катастар, таквото унапредување треба да има кривичен епилог. Повторно нагласувам – Позициите се привремени, криминалот не!, напиша Беља.