Бебе меѓу заразените во Македонија

Бебе на возраст од неколку месеци е заразено со коронавирус, потврдиле за „Слободен печат“, високи извори од Министерството за здравство.

И во најновиот извештај на Институтот за јавно здравје каде секојдневно се соопштува возраста на заболените, денеска се наведува дека таа се движи од 0 до 91 година.Претходно најмладиот пациент со Ковид 19 имаше две години.