Авион од Брисел „заробен“ на Аеродромот во Скопје

Патници што дошле со авион од Брисел мора да останат „заробени“ на аеродромот додека не се добијат резултатите од тестирањето на корона вирус на неколку од нив кои покажале симптоми на грип.

Ова го соопшти вечерва на прес конференција министерот Венко Филипче кој се огради дека можеби станува збор за обичен грип но состојбата на патниците мора да се провери, пред да можат останатите да си заминат од аеродромот.