Астрономски календар


Денеска е сабота, 2 јули 2022 година, 178-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 187 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 1 минута, а ќе зајде во 20 часот и 13 минути.

Денов трае 15 часа и 12 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 7 часот и 45 минути, а ќе зајде во 22 часот и 46 минути.