Армијата ќе помага во обезбедување на болниците

Фото: Б. Грданоски

Владата на денешната седница го прифати предлогот на Министерството за здравство за потребата од дополнителна асистенција на припадниците на АРМ во обезбедувањето на болниците.

Од владината прес-служба појаснуваат дека ова ќе биде дополнителна помош за припадниците на МВР.

„Во однос на овој предлог беше донесен заклучок за ова да се побара согласност од претседателот на државата“, се наведува во владиното соопштение.