Апасиев: Штом Собранието е конституирано, барам канцеларија

Лидерот на Левица, Димитар Апасиев, ќе оди денес во Собранието да бара канцеларија за работа.

Според него, бидејќи СДСМ толкува дека парламентот е конституиран, по закон се должни да им обезбедат соодветни услови за работа, а не да чекаат во ходниците.