Ambasada e Britanisë në Shkup: Dhuna e 27 prillit duhet të hetohet me anë të zgjidhjes gjyqësore

Ambasada e Britanisë së Madhe në Maqedonia vlerëson se dhuna që ndodhi në Kuvend më 27 prill të këtij viti duhet të ketë zgjidhje gjyqësore.
“Ngjarjet në Parlament të 27 prillit ishin të dhunshme dhe meritojnë hetim të detajuar, nëse është e nevojshme me hapa të vazhdueshme në procesin gjyqësor. Me rëndësi është të respektohen procedurat institucionale dhe hapat juridike të jenë maksimalisht transparente që të gjithë ta kenë të qartë se ligji vlen proporcionalisht për të gjithë”, deklaruan nga ambasada britanike për “Meta”.

Të gjithë 36 persona akuzohen për “terorizëm”, një pjesë të tyre Gjykata u shqiptoi burg 30-ditor ndëresa një pjese tjetër, arrest shtëpiak.