„Алкалоид“ и на јужноамериканскиот пазар, регистриран лек во Чиле


„Алкалоид“ го шири своето портфолио на јужноамериканскиот пазар!

Институтот за јавно здравје на Чиле (ISP) неодамна го издаде првото одобрение за ставање во промет лек произведен од „Алкалоид“ АД Скопје. Одобрението за ставање лек во промет се однесува на лек во форма на таблети, кој е наменет за краткотрајно лекување несоница кај возрасни.

„Алкалоид“, поддржан од своите партнери на оваа територија, продолжува со регулаторните активности за компилирање досиеја за прва регистрација и на други лекови, во согласност со националните регулаторни барања во Чиле.

Се стремиме и се надеваме дека бројот на добиени одобренија за ставање лек во промет во Чиле ќе се зголеми до крајот на оваа година,стои во соопштението објавено на официјалниот профил на фејсбук на АД Алкалоид.