Ахмети потврди: Ќе сведочам во Хаг како еден од основачите на ОВК

Ахмети потврди дека добил покана да се јави во Специјалното обвинителство за воени злосторства на Косово, со седиште во Хаг, преку соопштение на Фејсбук, во кое напиша дека е повикан и оти „ќе оди во Хаг да сведочи како еден од основачите на ОВК“.