Ахмети ги разреши сите претседатели на партиските ограноци на ДУИ

Лидерот на ДУИ, Али Ахмети на вонреден состанок на партијата одлучи да ги разреши сите претседатели на партиските ограноци. Според одлуката ниту еден од разрешените претседатели нема право повторно да се кандидира за истата позиција.

До изборот на новите претседатели назначени се координатори за секој огранок.