Аеродром со 1.120 активни случаи, Гази Баба, Карпош и Центар близу 1.000


Фото: Б. Грданоски

Во Скопје има 7.114 активно заболени од Ковид-19. Според општини преничи Аеродром со 1.120, потоа Карпош со 979, па Гази Баба – 970 и Центар со 934.

Активни случаи по општини Скопје денеска (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)

Чаир – 424
Гази Баба – 970
Аеродром -1120
Карпош – 979
Центар – 934
Кисела Вода – 858
Ѓорче Петров – 588
Бутел – 387
Шуто Оризари – 100
Студеничани – 36
Сарај – 66
Арачиново -16
Илинден – 174
Сопиште – 58
Чучер Сандево – 48
Петровец –68
Зелениково -38
Странец – 95
Нераспределен- 155.