Абдула Абдула прогласи победа на изборите во Авганистан

Авганистанскиот премиер, Абдула Абдула, денеска прогласи победа на изборите во Авганистан.

– Имаме најголем број гласови на изборите, рече Абдулах на прес-конференција и додаде дека нема да има втор круг на избори.

Абдула беше најголемиот противник на претседателот Ашраф Гани.

Изборната комисија се уште нема објавено информации за одзивот. Прелиминарните резултати не се очекуваат пред 17 октомври, а конечните пред 17 ноември.