A e humbi betejën Kuvendi për “shqipen” me presidentin e shtetit?

Profesori universitar Mersim Maksuti në intervistën e fundit për Lajm TV ka folur për rolin e presidentit të shtetit në Republikën e Maqedonisë dhe përgjegjësitë që i njëjti duhet t’i mbajë për aktet antikushtetuese.

Profesori ka komentuar edhe vonesën e hyrjes në fuqi të Ligjit për përdorimin e gjuhëve.
“Ka marrë karakter politik kjo çështje, meqë nuk po e rregullon drejtësia- Kushtetuta. Cdo ditë e zvarritur, humb beteja e parlamentatit. Kryeparlamentari e humb betejën me presidentit të shtetit, po fuqizohet roli i tij”.