Сопругата на Дани Алвеш побара развод


Шпанија- Сопругата на брзилскиот фудбалер Дани АЛвеш, Јоана Санз, поднесе документи за равод откако нејзиниот сопруг беше обвинет за сексуален напад.

Наводниот напад се случил во ноќен клуб „Sutton“ во Барселона на 30 декември 2022 година, а Алвеш е уапсен на 20 јануари. Во моментот е во притвор без можност за кауција, но се обидува да излезе во куќен притвор и подготвен е да се спогоди.

Алвеш беше фудбалер на мексички Пумас, но овој клуб ја раскина соработката по тешките обвиненија.

Сега се најавува дека тој ќе остане и без сопругата. Причината за разводот не зависи од тоа дали е виновен или не, туку од неговото признание за неверство.

„Јоана се кае за претходните изјави во кои го бранење Алвеш“, вели новинарката Летиција Реквејо.