Во Србија од Ковид-19 починаа 52 лица, падна бројот на новозаразени

 

Според последните информации во Србија регистрирани се 3.200 новозаразени од 13.201 тестирани примероци, а починаа 52 пациенти.

На респиратори се 295 пациенти.

Бројот на заразени на дневно ниво опаѓа, но се уште е на високо ниво, а во текот на овој викенд одлучено е да се продолжи работното време на трговските и угостителските објекти.