Нови 170 заразени во Србија, починаа тројца

 

Во последните 24 часа од корона вирус се заразиле 170 лица во Србија, а починаа тројца пациенти.

Вкупниот број регистрирани случаи изнесува 30.548, од тестирани 862.729.

Во послените 24 часа тестирани се 8.670 лица, од нив 170 позитивни.

Вкупно од Ковид-19 во Србија починаа 695 луѓе, а процентот на сртност изнесува 2.28.

Во болница се 1.116 пациенти, а на респиратори се 46 луѓе.